пʼятниця, 9 вересня 2016 р.

Нові твори для читання - у хрестоматії


Сьогодні Колегія МОН ухвалила важливе для підтримки оновлених програм початкової школи рішення - схвалила надання грифу Хрестоматії сучасної украінськоі дитячої літератури. Вперше за роки Незалежності за державний кошт буде надрукована Хрестоматія для початкової школи і до неї увійдуть твори сучасних авторів, які пишуть про близький сьогоднішнім дітям світ, про сучасні дитячі інтереси, проблеми, мрії.
Буде надруковано дві книги для читання - для 1-2 та 3-4 класу. До книг увійдуть твори нових авторів, які включені в оновлену програму з Літературного читання. Всього - понад 30 письменників, твори різних жанрів. Книги надійдуть у всі шкільні бібліотеки.
Мені надзвичайно приємно, що видавництва і автори, яким належать майнові права на обрані для Хрестоматії твори, надали права на друк безкоштовно. Більше того - до кожного твору вони нададуть по одній авторській ілюстрації. Тож крім всього іншого,це буде ще й сучасно ілюстрована дитяча книжка.
Хрестоматія буде надрукована ще в цьому 2016-му році.
Крім цього, на платформі @EdEra зараз відбуваються зйомки відео з сучасними українськими письменниками, які розповідають про себе і про свої твори, скоро ці відеорозповіді з'являться у відкритому доступі для використання в навчальному процесі.

Немає коментарів:

Дописати коментар